Stichting MarKans

Voor iedere amateurkunstenaar die voor een cultureel project een financiële ondersteuning nodig heeft, is de Stichting MarKans opgericht.

Meer kans voor Kunst

De Stichting MarKans heeft zich als doel gesteld kunst en cultuur in Apeldoorn en omstreken te bevorderen. Door kunstzinnige activiteiten financieel te faciliteren, creëert de stichting kansen voor amateurkunstenaars. De stichting stelt artistieke gezelschappen in de gelegenheid zich te kunnen verbeteren. Als doelgroep zien wij hiervoor cursisten en groepen van Markant , Centrum voor Kunsteducatie in Apeldoorn, en anderen.

Het gaat om extra activiteiten, om projecten, die het steuntje in de rug van onze stichting nodig hebben. Voorbeelden zijn:

Muzikale speeltuin

voor cliënten van de Passerel. in één van de gebouwen waar de Passerel mensen met een beperking ontvangt, is een ruimte met allerlei muziekinstrumenten ingericht.
Passievrucht – 4 rappers op weg naar de top
Met het project ‘Passievrucht’ kregen 4 jongeren uit Apeldoorn een kans om hun talenten als rapper en muzikant te ontwikkelen. Een workshop van rap tot videoclip met als hoogtepunt een presentatie op 9 mei 2015 in Don Bosco. Hoe het project, dat naast de steun van Stichting MarKans ook ondersteund werd door New Arts Apeldoorn, verliep leest u hier.

Orkestreis GSO naar Ludwigsburg

In juli 2014 was het “Groot Symfonie Orkest”, het jeugdorkest van Markant vijf dagen lang op bezoek bij hun partnerorkest het Jugendsymfonieorkester Ludwigsburg, onder andere mogelijk gemaakt door een bijdrage van onze Stichting MarKans. Een uitgebreid verslag met foto’s bekijk je hier.

Wilt u de stichting steunen, kijk dan voor meer informatie op de site www.stichting-markans.nl. Uw giften zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen want Stichting MarKans is door de belastingdienst aangemerkt als culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Back To Top