New Arts

Wat Doet New Arts 055

New Arts Experience: Kennismaking (VO)

Oefentrajecten uitgevoerd onder schooltijd lessen van 1,5 uur). Per groep gemiddeld 15 deelnemers. Begeleiding: vakdocenten New Arts, eventueel aangevuld met freelance artiesten / kunstenaars. Oefentrajecten worden afgesloten met de vraag wie van de leerlingen zin heeft om door te gaan in de eigen vrije tijd.

New Arts Experience: Werkplaats (VO)

Activiteiten begonnen onder schooltijd worden doorgezet na school. De vervolgtrajecten worden afgesloten met een presentatie. Deze presentatie vindt plaats op de school waar het project begonnen is. Op deze manier is de eerste cirkel rond en zien alle leerlingen hoe ver je in twee schooltrajecten kunt komen, wanneer je er echt voor gaat.

New Arts Werkplaats: Verdieping (JW)

Oefentrajecten uitgevoerd op een jongerencentrum (6 lessen van 2 uur). Per groep gemiddeld 20 deelnemers. Begeleiding: vakdocenten New Arts, eventueel aangevuld met freelance artiesten / kunstenaars. De vervolgtrajecten worden afgesloten met een presentatie in het jongerencentrum of op een andere locatie in de wijk. De deelnemers wordt direct een podium geboden.

New Arts Hotspots: (JW)

Bij een geslaagde uitvoering van oefen- en vervolgtrajecten krijgen de talentvolle en fanatieke deelnemers de kans verder te gaan. Hiervoor worden HotSpots ingericht. HotSpots zijn locaties met specifieke faciliteiten waar tieners en jongeren bij elkaar komen, oefenen, trainen en repeteren. Wanneer jongeren belangstelling hebben om zich verder te ontwikkelen in één van de New Arts disciplines, zijn ze één of meerdere avonden per week welkom bij een HotSpot music, of dance.

New Arts Events: Podiumervaring

Talent Nights: Een succesvolle werkvorm om talenten uit bovenstaande trajecten de kans te bieden zich te presenteren voor een breed publiek zijn de ‘Talent Nights’. Avonden georganiseerd voor en door jongeren met in de vooravond ruimte voor eigen producties en later op de avond inspirerende topacts.
De talenten uit de verschillende New Arts disciplines worden daarvoor geselecteerd door de New Arts docenten. Deelnemers worden gescreend op basis van talent en motivatie.

Back To Top