Markant in cultuur

Sinds 1 februari 2017 zijn de Stichting Gigant en de Stichting Markant één bedrijf. Ze vormen nu samen de Stichting GIGANT, Markant in cultuur in Apeldoorn.

Wij willen een broedplaats zijn met een sterk podium- en filmaanbod, een springplank en een thuis, voor iedereen die zoekt naar vermaak en/of ontwikkeling, in kunst en cultuur, van peuter tot professional.

Missie & Visie

Onze missie is zo veel mogelijk mensen van jong tot oud kennis te laten maken en te laten genieten en leren van kunst & cultuur. Door het bieden van inspiratie, vermaak, ontmoeting, reflectie, verdieping en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Daarmee kan GIGANT, markant in cultuur stevig bijdragen aan een levend en dynamisch cultureel klimaat in de stad.

Onze visie is een ontmoetings- en belevingsplek te zijn met een breed en kwalitatief hoogwaardig muziek- en filmaanbod en een vindplaats te creëren voor persoonlijke ontwikkeling in veel vormen van kunst & cultuur. Verdieping en vermaak worden gevonden in het topsegment van het professionele programma. (Jonge) makers worden geïnspireerd door spraakmakende en tot de verbeelding van de doelgroep sprekende kunstenaars en artiesten.

We bouwen en onderhouden een sterke lokale culturele infrastructuur en een levendig makersklimaat door niet alleen een zender te zijn,maar ook een ontvanger. Inwoners, kunstenaars, docenten en creatief talent in de vorm van (grote en kleine) bedrijfjes, cultuurclubs en verenigingen vinden in GIGANT, markant in cultuur een partner, een creatief huis en een thuis.

Organisatie

Het nieuwe bedrijf GIGANT, markant in cultuur werkt in 2018 met 32 medewerkers op 24 fte in vaste dienst. We werken met grotere contracten (mensen werken meer uren per week) zodat we als bedrijf de hele week bereikbaar zijn voor inwoners, kunstenaars/docenten en andere mensen voor wie we werken. Artiesten, culturele partners en vakspecialisten worden ingehuurd op projectbasis.

In 2017 en 2018 wordt achter de schermen hard gewerkt aan de inhoudelijke veranderingen, zoals het aantrekken van kunstenaars en docenten voor een inspirerend cursus- en workshopaanbod en het programmeren van mooie concerten en bijzondere films. Daarnaast zijn we ook bezig met het ontwikkelen van een plan om de nieuwe naam ‘te laden’, ontwikkelen we een nieuwe huisstijl en wordt gewerkt aan één website waarop je straks alles over GIGANT, Markant in cultuur kunt vinden. Tot die tijd blijft deze website (markantapeldoorn.staging.max.nl) bestaan voor alle informatie over het cursusaanbod van onze partners en voor onderwijs, wijken en bedrijven. Voor het podium- en filmaanbod verwijzen we u graag naar: www.gigant.nl.