Zorg & welzijn

Voor mensen met een beperking of zorgvraag initieert en organiseert GIGANT bijzondere cultuurbelevingen en activiteiten. Dit doet zij vooral in samenspraak en/of samenwerking met zorgaanbieders zoals De Passerel en Verdandi maar ook met De Zonnehoek (speciaal onderwijs). Daarnaast weten organisaties als MeeVeluwe, Stimenz en de Klup GIGANT te vinden als het gaat om gezamenlijk optrekken bij de organisatie van de Dag van de mantelzorg, een Unieke Kunstendag of het faciliteren van een café voor mensen met autisme.

Er is meer: Apeldoorn is een JOGG-gemeente (Jongeren op gezond gewicht), wij zetten onze kennis en relaties in om ook in dit programma kunst en cultuur een rol te laten spelen.

Bij bijna alle groepen kunnen mensen met een beperking aansluiten. GIGANT draagt graag bij aan de inclusie-gedachte dat er een plek is voor iedereen in ons Huis voor Schoone Kunsten. Graag adviseren wij in het vinden van de juiste activiteit.


Cursusaanbod

Theatergroep Het Apeldoornse Schaep

Na een reeks van vijf succesvolle edities kan een vervolg niet uitblijven: vanaf maandag 11 september 2017 kun je weer mee zingen en acteren in bij Markant. Inmiddels heeft de groep laten zien dat deze cursus – die geïnspireerd is op de televisieserie ‘Het Schaep met de vijf pooten’ – leidt tot mooi en aansprekend theater. Acteren, improvisatie, beweging en muziek zijn de ingrediënten waar de groep onder leiding van 2 docenten  aan de slag gaat.

Het Schaep werkt met Nederlandse liedjes en rondom deze liedjes worden gezamenlijk scènes en sketches gemaakt. In 12 repetities werken we toe naar een leuke eindpresentatie voor vrienden en bekenden. De lessen en de presentatie vinden plaats in het de theaterzaal van GIGANT, De Walvis. Mogelijk wordt er gepresenteerd op een café-achtige locatie, dit is afhankelijk van het maak-proces.
Dag: Maandag
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: GIGANT, de Walvis
Startdatum: 11 september 2017
Leeftijd: 18 jaar en ouder (minimaal MLK niveau)
Aantal lessen: 12
Prijs: € 95,-


Zelf muziek maken – Voor het speciaal onderwijs

Zelf muziek maken is prachtig en dat kan zomaar gebeuren als je meedoet met de muzieklessen die Markant je aanbiedt op jouw eigen school. Je krijgt dan onder schooltijd muziekles van een ervaren muziekdocent die jou de kneepjes van het vak leert. Natuurlijk zoeken we uit wat het beste bij jou past, is dat bijvoorbeeld de gitaar of misschien wel het keyboard? Het is ook mogelijk om samen met iemand anders muziekles te volgen. Je kunt elkaar dan helpen en samen muziek leren maken. Waar wacht je nog op? Kom op en doe mee!

Docent: Rebecca Sopacuwa
Dag: In overleg
Tijd: ntb
Locatie: Nieuwstraat of op diverse schoollocaties
Startdatum: September 2017
Leeftijd: 6 jaar en ouder
Aantal lessen: 12
Prijzen:
Optie A*: 36 lessen, 30 min. per week individueel les kost € 555
Optie B*: 36 lessen, 30 min. per week in tweetallen les kost € 275 (Dit kan alleen indien de docent een combinatie van leerlingen kan maken waarvan niveau en persoonlijkheid goed bij elkaar passen)
Optie C*: 18 lessen, 30 min. om de week individueel les kost € 275 *Geef op het inschrijfformulier aan welke optie je voorkeur heeft.Theatergroep voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel

Begin september start er een beginnerscursus theater voor mensen met NAH. De cursus wordt gegeven door gekwalificeerde docenten en stimuleert mensen met NAH hun mogelijkheden te ontdekken binnen drama en beweging.

Brainstorm
Werkgroep Brainstorm is initiatiefnemer van de theatercursus. Brainstorm is een groep voor en door vrijwilligers met NAH die inhoudelijk wordt ondersteund door professionele theatermakers en medewerkers van MEE Veluwe en Gigant. Met het theaterproject wil de werkgroep een productie voor en door mensen met NAH realiseren. Het project is bedoeld ter inspiratie, zorgt voor participatie en geeft informatie over leven met NAH.

Back To Top